Abanku će odlazak Semenarne Ljubljane u prisilno poravnanje koštati 6 milijuna eura

Bez autora
Jul 10 2012

Glavni iznos iz postupka prisilnog podmirenja Semenarne Ljubljane snosit će Abanka. Ona će neosiguranim vjerovnicima ponuditi polovično plaćanje potraživanja. Time će izgubiti 6 mil eura. Abanka ima potraživanja do Semenarne od 16 mil eura, dok NLB ima „samo" 10 mil eura ukupnih potraživanja. U slučaju NLB, dvotrećinska potraživanja su osigurana i biti će isplaćena ako se prekine postupak prisilnog podmirenja. Abanka pak ima osigurana potraživanja u visini od 4 mil eura, dok je neosiguranih ostalo 12,1 mil eura. Zbog propasti Semenarne krive su investicije u Hrvatsku, Srbiju i Kosovo s kojima je doživjela 14 mil eura gubitka.

Abanku će odlazak Semenarne Ljubljane u prisilno poravnanje koštati 6 milijuna euraGlavni iznos iz postupka prisilnog podmirenja Semenarne Ljubljane snosit će Abanka.

Ona će neosiguranim vjerovnicima ponuditi polovično plaćanje potraživanja. Time će izgubiti 6 mil eura. Abanka ima potraživanja do Semenarne od 16 mil eura, dok NLB ima „samo" 10 mil eura ukupnih potraživanja.

U slučaju NLB, dvotrećinska potraživanja su osigurana i biti će isplaćena ako se prekine postupak prisilnog podmirenja. Abanka pak ima osigurana potraživanja u visini od 4 mil eura, dok je neosiguranih ostalo 12,1 mil eura. Zbog propasti Semenarne krive su investicije u Hrvatsku, Srbiju i Kosovo s kojima je doživjela 14 mil eura gubitka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik